Yrttimajoneesi

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
4 annosta

Tämä resepti tarjoaa raikkaan ja aromikkaan vaihtoehdon perinteiselle majoneesille, missä yhdistyvät tuoreiden yrttien aromit ja pehmeä majoneesipohja. Yrttimajoneesi sopii täydellisesti niin dippikastikkeeksi ranskalaisten tai kasvisten kanssa kuin myös levitteeksi hampurilaisten tai voileipien väliin. Valmistus on vaivatonta ja nopeaa, ja lopputulos on taatusti maukas ja monikäyttöinen.

Raaka-aineet

2 dl majoneesia

1 dl ranskankermaa

1 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, tilliä, ruohosipulia, rakuunaa, persiljaa)

1/2 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita majoneesin joukkoon tuoreet, hienonnetut mausteyrtit.
  2. Lisää ranskankerma ja sekoita hyvin.
  3. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.
  4. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.